perjantai 25. tammikuuta 2013

Eläinhellimö

Haluaisin, että perustettaisiin valtion eläinhellimö. Sieltä voisivat lemmikittömät kansalaiset varata ajan haluamansa eläimen vastaanotolle. Itse varaisin oitis kissan.

Eläimistä huolehtiminen ja niiden kanssa oleskeluhan nostattaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja antaa monen elämään sisältöä. Niin olisikin esimerkiksi masennuksen hoitoon oivallinen tällainen valtion ylläpitämä eläinhellimö. Siellä voisivat masentuneet ja syrjäytyneet käydä lääkärin lähetteellä eläinvastaanotolla hellimässä ja hellittävänä.

Myöskin itseni kaltainen allerginen raukka, voisi tunnin eläinhellimisellä tyydyttää elukkatarpeensa, ilman, että tarvisi itselle allergisoivaa eläintä hankkia ja antihistamiinia vuosikausia napostella. Hellimöstä voisi hakea koiraseuralaisen lenkille, tai varata huoneen ja katsella vaikka telkkaria kissan kanssa. Tallissa voisi käydä vaikka nojaamassa hevoseen.

Haluaisin, että tämmöinen eläinhellimö olisi jokaisella kylällä ja akuutin hellimistarpeen yllättäessä voisi sinne hakeutua ilman ajanvarausta ja saatavilla olisi oitis kissanpentuja ja pupuja. Varmasti vähenisivät kouluammuskelut ja puukkotappelut jos olisi jokaiselle kansalaiselle mahdollistettu eläimen hellintä.

1 kommentti: