tiistai 19. helmikuuta 2013

Varaani on aina myöhässä

Liittyeen tähän uutiseen Harvinainen varaani munii Helsingissä, joka välittömästi mielessäni vääntyy siihen muotoon, että varaani on myöhässä ja kaverit odottavat häntä kahville, miettien "missä hitossa se varaani taas munii?"

Ehkä on varaanilla jääny häntä liukuportaan väliin ja sitä siellä nyt sitten suurin joukoin irrottavat. Vähän jo varaania hävettää, kun on sellaisen hässäkän aiheuttanut ja minkkiturkkiin pukeutuneet keski-iän ylittäneet rouvashenkilöt häntä tuimasti silmäilevät joutuessaan manuaaliportaikkoa hyödyntämään. Ja kiirekkin olisi, kaverit varmaan jo odottavat, eivätkä usko varaanin tarinaa kuitenkaan, vaikka ovatkin jo tottuneet siihen, että aina se varaani on myöhässä.

Viimein on saatu palokunnan voimin varaanin häntä irti ja häntä kehotettu häntää lääkäriin näyttämään. Odotusaulassa pikkulapset osoittelevat sormella varaania ja supattavat äitinsä korvaan. Viskaapa yksi adhd-vajaamieli varaania dublo-palikalla päähän. Silloin tulee varaanin mitta täyteen. Vaan ei pääse varaani terveyskeskuksesta ulos, liian matala on hän liukuoven liiketunnistimen havaintokentälle.

Varaanin yhä törmäillessä terveyskeskuksen liukuoviin, ovat tapiiri ja kameleontti jo juoneet useamman kupin kahvia ja vaihtaneet kuulumisensa pääpiirteittäin. Tapiiria vaivannut pitkäaikainen ihottuma on alkanut vihdoin parantua ja hän nyt tyytyväisenä esitteleekin kameleontille polvitaipeitaan, joissa ennen tuo kutiseva ihottuma oli valloillaan, mutta nyt oli ollut niin hyvä lääkäri, että vihdoin oli tapiirille sopiva lääkevoide löytynyt. 

Kameleontti on iloinen ystävänsä puolesta, joskin mielessään miettii, että tapiirin keskusteluaiheet usein pyörivät hänen itsensä ympärillä, vaikka kameleontillakin olisi paljon sydämellään. Viimein saa kameleontti puheenvuoron, kun on ensin tutkittu lääkevoidetuubia ja sen vaikuttavia aineita ja tapiiri on wikipediasta lukenut valistavaa informaatiota erilaisista ihottumista. Ja niin kertoo kameleontti asiansa, johon tapiiri suhtautuu empaattisesti ja antaa neuvoja, joita vain sydänystävät voivat antaa. 

Sitten tilaavat he vielä jäätelöannokset ja soittavat varaanille, että lähtevät jo kotiin, ja että turha hänen on enää kahvilaan kiiruhtaa, kun kellokin on jo paljon ja hänellä häntäkin turvonnut. Ja varaani on helpottunut, viimein joku hänet on ulos terveyskeskuksesta auttanut ja poltettuaan tupakan, tilaa hän taksin ja menee kotiinsa. Ehkä toisena päivänä ystävykset onnistuvat kahvittelemaan. 

1 kommentti: